Proiectul „Reabilitarea/modernizarea/extinderea infrastructurii de fluide medicale și a infrastructurii electrice necesare fluidelor medicale și instalarea de sisteme de detectare, alarmare incendii cu acoperire totală și detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației de oxigen” va fi derulat în baza unui contract atribuit de Consiliul Județean Călărași, beneficiarul lucrărilor, companiilor UTI Construction and Facility Management și Electroproiect, în urma unei proceduri de licitație publică.
Scopul proiectului este de a moderniza secțiile ATI, Terapie Intermediară și Ortopedie, Boli Infecțioase pentru ca acestea să beneficieze de infrastructură modernă pentru fluide medicale și de tehnologii noi de protecție la foc pentru a preveni riscul unor incendii sau explozii cauzate de funcționarea necorespunzătoare a instalațiilor.
Electroproiect va presta de lucrările de proiectare (Proiect tehnic faza DTAC, PTh+DDE), precum și de asistență tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor de arhitectură, rezistență, instalații de gaze medicale, instalații HVAC, instalații sanitare, curenți tari, curenți slabi. Activitatea de proiectare va dura două luni.
Lucrările de execuție, care vor dura 5 luni, vor fi realizate de UTI Construction and Facility Management.
Printre beneficiile proiectului, a cărui valoare totală este de 8.902.828,00 LEI fără TVA, se numără creșterea nivelului de siguranță a acestor secții, creșterea confortului și a nivelului de îngrijire acordat pacienților.
Electroproiect are experiență demonstrată în domeniul proiectării de instalații tehnice specific instituțiilor sanitare, furnizând astfel de servicii pentru spitale importante din România: Spitalul Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea, Spitalul Județean Focșani, Spitalul Municipal Urziceni, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila, București.