Electroproiect asigură serviciile de proiectare pentru extinderea terminalului de pasageri al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj

Electroproiect. Extinderea Terminalului de Pasageri Plecări al Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

În data de 9 februarie 2023 a fost semnat contractul pentru proiectul Extinderea Terminalului de Pasageri Plecări al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, cea mai importantă poartă de intrare aeriană în regiunea de Nord-Vest a României și al doilea ca mărime din țară, după Aeroportul Henri Coandă, București.

Scopul proiectului este extinderea terminalului de plecări cu aproximativ 7,200 mp pentru a permite creșterea traficului de la 2 milioane de pasageri înregistrați la finalul anului 2022 la 7 milioane de pasageri/an până în anul 2040.

Electroproiect SA este proiectantul general și va asigura coordonarea tuturor specialităților implicate în elaborarea documentațiilor de proiectare (arhitectură , structură, plan general – sistematizare verticală). Compania va presta, de asemenea servicii de proiectare pentru: arhitectură (conceptul funcțional necesar extinderii terminalului, de circulație și îmbarcare a pasagerilor/personalului, signalistică, servicii de design), precum și pentru toate instalațiile care contribuie la buna funcționare a terminalului: instalații electrice de curenți tari, medie și joasă tensiune, instalații electrice de curenți slabi și sisteme de securitate, instalații termice, de ventilație și climatizare (HVAC), instalații de pompe căldură-apă, instalații de automatizare, instalații sanitare, echipamente de securitate aeroportuară, instalații de balizaj și instalații menite să crească eficiența energetică a terminalului – panouri fotovoltaice, panouri solare, instalații de iluminat exterior cu becuri LED.

Electroproiect. Extinderea Terminalului de Pasageri Plecări al Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Toate instalațiile care asigură funcționarea terminalului sunt proiectate pentru a fi integrate în soluția de gestionare centralizată a acestora – Building Management System (BMS). Documentațiile de proiectare vor fi elaborate în modul de lucru BIM (Building Information Modelling).

După etapa de elaborare și aprobare a documentațiilor de proiectare, precum și pe durata execuției lucrărilor, specialiștii companiei vor asigura și serviciile de asistență tehnică precum si suportul tehnic pentru achizițiile de materiale și echipamente. La finalul lucrărilor de execuție, specialiștii companiei vor asigura obținerea autorizațiilor de funcționare.

Proiectul în valoare de 225 milioane de lei fără TVA va fi dezvoltat de Asocierea Bog’Art (lider), UTI Construction and Facility Management și ACI Cluj, în urma unei proceduri de licitație publică. Termenul de finalizare a contractului este de 11,5 luni de la semnare, din care trei luni sunt destinate proiectării.

Electroproiect are experiență vastă în proiectarea de soluții complexe pentru aeroporturi și a elaborat documentația tehnică necesară pentru modernizarea sau construcția a importante aeroporturi din România, precum Aeroportul Internațional Henri Coandă, Aeroportul Aurel Vlaicu Băneasa, Aeroportul Internațional Iași, Aeroportul Internațional Ghimbav Brașov, Aeroportul Internațional Sibiu.

Te contactăm noi în cel mai scurt timp

Lasă-ne datele